thesaurus
 

SPLOŠNI POGOJI

Pred uporabo strani morate pazljivo prebrati navedene pogoje uporabe. Z uporabo te spletne strani se z navedenimi pogoji strinjate. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate.
Thesaurus d.o.o.  ne odgovarja za vsebino katerekoli zunanje ali druge strani, ki je na kakršenkoli način z njo povezana. Pri vseh vaših povezavah z drugimi spletnimi stranmi ali mesti nosite celotno tveganje in odgovornost sami.
Thesaurus d.o.o. ima pravico spremeniti splošne pogoje uporabe s posodobitvijo te objave. Tovrstne spremembe pogojev so za vas zavezujoče.
Vse navedene cene so v EUR in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost) in veljajo na dan naročila.
Ponudba blaga, ki je objavljena v naši spletni trgovini velja do objave preklica ponudbe oz. do odprodaje zalog.

Prodajalec se na svojih spletnih straneh po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti pravilne in ažurne podatke. Kljub temu lahko pride pri vnosu podatkov do neželenih napak, ali pa se po vnosu posameznega izdelka lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo, preden jih prodajalec uspe ažurirati. Če prodajalec ugotovi, da so podatki na spletni strani pomotoma oziroma nehote napačni, si pridržuje pravico, da izdelka pod temi pogoji ne proda (očitna napaka). O tem bo prodajalec kupca obvestil, mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Celotna ponudba blaga in storitev ter vse pogodbe v spletni trgovini so v celoti objavljene v slovenskem jeziku.

Podjetje Thesaurus d.o.o. ne prevzema nobene odgovornosti in ne more biti odškodninsko odgovoren za kakršnekoli poškodbe vaše računalniške/ strojne opreme ali druge lastnine ter viruse, ki bi lahko prizadeli vašo opremo, zaradi vašega obiska strani, njene uporabe ali brskanja po njej, ali vašega prenosa kakršnihkoli materialov, podatkov, besedil, slik in video ali avdio zapisov iz te strani. Morebitni spori med strankami, ki izvirajo ali so v kakršnikoli povezavi s spletno trgovino se rešujejo sporazumno, v nasprotnem primeru se stranke dogovorijo, da bo spor reševalo pristojno sodišče v Ljubljani.  

POSTOPEK NAKUPA

Izbira izdelka
Vsak artikel je predstavljen s sliko, opisom in ceno. Ko se odločite za nakup enega izmed njih, kliknete "V KOŠARICO".

Nakupovalna košarica
V nakupovalni košarici so zbrani podatki o vašem naročilu (izbrani izdelki, njihova količina in cena). V pregledu košarice lahko spreminjate količino izdelkov ali izbrane izdelke odstranite iz košarice.

Registracija za fizične osebe
Ko želite dokončati nakup v košarici, kliknete "NA BLAGAJNO". Če ste se že registrirali v naš sistem, potem se prijavite z vnosom vašega elektronskega naslov in gesla, ki ste ga vnesli ob prvi registraciji. Če se še niste registrirali, potem morate izpolniti obrazec za registracijo.

Registracija za pravne osebe
Registracija za pravne osebe poteka enako kot pri fizičnih osebah, le da pri opombah prosimo vnesite vašo davčno številko.

Izbor načina plačila
Po predračunu: iz seznama izberete plačilo po predračunu. Za vas se kreira predračun s potrebnimi podatki za izvedbo plačila. Predračun boste prejeli na vaš elektronski naslov.

Po povzetju: Plačilo storitev opravite ob prevzemu izbranih izdelkov.

Paypal: Plačilo storitve opravite s klikom na ikono Paypal in po navodilih Paypal-a

Potrdilo o nakupu
Na vaš e-naslov boste prejeli potrdilo o nakupu, izdelke pa bomo skupaj z računom dostavili na izbrane naslove. V primeru, da želite dodatne informacije v zvezi z vašim nakupom, se sklicujte na referenčno številko naročila, ki jo najdete v prejetem potrdilu o nakupu.

Dostava
Thesaurus d.o.o. si bo prizadeval, da bo kupec prejel pošiljko v čim krajšem času. Po oddaji vašega naročila boste po elektronski pošti prejeli potrditev naročila s seznamom naročenega blaga. V potrditvi naročila bosta navedena tudi telefonska številka in naslov elektronske pošte, na katera se lahko obrnete, če boste imeli kakršnakoli vprašanja v zvezi z vašim naročilom. Ta dokument bo vseboval tudi številko vašega naročila.Vse izdelke, ki so na zalogi ponavadi odpremimo v roku 1-7 delovnih dneh po prejemu Vašega naročila, odvisno od stanja zalog. Ob nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. V primeru posebnih zahtev Vas prosimo, da le - te vpišete pod opombe v naročilu. Prodajamo in dostavljamo na področju Republike Slovenije. Izdelke, ki so pošli, Vam bomo dobavili po predhodnem dogovoru z Vami. Poklicali Vas bomo po telefonu oz. sporočili na Vaš elektronski naslov. Ko bo dostavljalec pripeljal blago do Vas, mu boste blago plačali z gotovino ali pa samo prevzeli pošijko, če ste blago že plačali na naš transakcijski račun (v tem primeru blaga ob dostavi ni potrebno plačati). V kolikor vas v času dostave ni doma, boste prejeli obvestilo, paket pa prevzeli na naslovni poslovalnici Pošte Slovenije ali hitre pošte DPD. 

 

Osebni prevzem

 

V primeru osebnega prevzema na sedežu podjetja, Thesaurus d.o.o., 1210 Ljubljana, se stroški dostave ne obračunavajo. Pri prevzemu boste prejeli vso pripadajočo dokumentacijo in embalažo.


Stroški dostave
Po posredovanju vašega naročila se ceni prištejejo stroški pošiljanja blaga. Stroški dostave znašajo 4,10 eur (Izjemoma po pogojih, ki veljajo za nakupe v skupni vrednosti nad 100,00 eur, vam poštnino podarimo. Ta pogoj se lahko spremeni kadarkoli in ni zavezujoč s strani Thesaurus d.o.o.), ne glede na velikost in težo paketa, za plačila po povzetju pa je potrebno plačati še provizijo plačila po položnici in sicer za zneske do 98 eur fiksno 1,15 eur, za zneske od 98 eur do 501 eur 1,17 % glede na znesek in za zneske nad 501 eur znaša provizija fiksno 5,36 eur +0,30% od vrednosti, oziroma po veljavnem ceniku Pošte Slovenija d.o.o..

 

Garancija

Vsi artikli v spletni trgovini www.thesaurus.si imajo garancijo, za katero jamči podjetje Thesaurus d.o.o., Stanežiče 95, 1210  Ljubljana - Šentvid. Garancijska doba je navedena za vsak artikel posebej in je priložena izdelku.  


Reklamacije
V primeru reklamacije nas o tem pisno obvestite v osmih (8) dneh od prevzema pošiljke na naslov: Thesaurus d.o.o., Stanežiče 95, 1210 Ljubljana-Šentvid ali nas kontaktirajte po elektronski pošti na naslov info@thesaurus.si.

V primeru, da ste prejeli paket poškodovan med transportom, le tega takoj reklamirajte Vašemu dostavljalcu in nas obvestite na elektronski naslov info@thesaurus.si ali na te. št. 031 581 155. Če ste prejeli napačen izdelek ali izdelek z napako, ga vrnite na naslov: Thesaurus d.o.o., Stanežiče 95, 1210 Ljubljana- Šentvid. Izdelek Vam bomo zamenjali ali vrnili kupnino.


Reševanje reklamacij bo potekalo v skladu z določili Obligacijskega zakonika in Zakona o varstvu potrošnikov.

(a) Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razloga v štirinajstih (14) dneh odstopi od pogodbe.

(b) V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

(c)Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

(d) Odstopni rok poteče v 14 dneh od dneva, ko Potrošnik  pridobi fizično posest na prvem Izdelku (oziroma paketu) posameznega naročila (tak dan »Dan prejema«, štirinajstdnevno obdobje pa »Odstopni rok«). 

(e) Svojo odstopno pravico Potrošnik lahko uveljavi tako, da Družbo z jasno in nedvoumno izjavo (npr. pismom, poslanim po pošti, faksu, z elektronskim sporočilom ipd.) obvesti o svoji odločitvi, da odstopa od pogodbe.

Potrošnik Družbi posreduje na naslednji način:

(i) po elektronski pošti na naslov: info@thesaurus.si

(ii) po pošti na naslov: Thesaurus d.o.o., Stanežiče 95, 1210 Ljubljana - Šentvid.

(d) Šteje se, da je Potrošnik odstopil od pogodbe v Odstopnem roku, če Potrošnik svojo izjavo o odstopu od pogodbe pošlje Družbi pred iztekom Odstopnega roka. Glede na to, da mora v primeru spora Potrošnik dokazati, da je Družbo pravočasno obvestil o svojem odstopu od pogodbe, vam svetujemo, da v primeru, da nas boste o svojem odstopu obvestili po pošti, izjavo o odstopu pošljete s priporočeno pošiljko.

(e) Šteje se, da je Potrošnik Družbo obvestil o odstopu od pogodbe, če Potrošnik vrne Izdelek Družbi pred iztekom Odstopnega roka.

(i) Potrošnik je dolžan Izdelke, glede katerih je odstopil od pogodbe, vrniti Družbi brez odlašanja, v vsakem primeru pa ne kasneje kot v roku štirinajstih (14) dni od dneva, ko je Potrošnik Družbi poslal svojo izjavo o odstopu od pogodbe. Potrošnik mora vrniti Izdelke, glede katerih je odstopil od pogodbe, nepoškodovane, v originalni embalaži in nespremenjeni količini, razen če so bili Izdelki uničeni, poškodovani, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala iz razlogov zunaj Potrošnikovega vpliva. Potrošnik je dolžan Izdelke vrniti na naslov: Thesaurus d.o.o., Stanežiče 95, 1210 Ljubljana - Šentvid.

(f) Neposredne stroške vračila Izdelkov nosi Potrošnik. Thesaurus d.o.o. zavrne pošiljko z odkupno vrednostjo pri povratku, zato mora biti pošiljka prosta bremen.

 

Obrazec za vračilo ali zamenjavo artikla

 

Stvarna napaka

 Trudimo se, da vam zagotavljamo najboljše artikle priznanih proizvajalcev, ampak če kljub temu vaš kupljeni artikel ne deluje kot bi moral, vam lahko pomagamo. Stvarno napako lahko uveljavljate, če menite, da artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo.

Kdaj je napaka stvarna? Kadar: 

Kako se preverja primernost artikla? 

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca, pooblaščenega serviserja oziroma navedbami na samem artiklu.


Spletno reševanje sporov

S posebnim predpisom Evropske unije je na ozemlju celotne EU, od 15. 2. 2016 naprej, vzpostavljen nov sistem za reševanje sporov povezanih s spletnimi nakupi, s pomočjo ODR spletne strani, ki jo lahko najdete tukaj.

 

Glede na to, da ima podjetje Thesaurus d.o.o. vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb,  skladno z določili Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora.

 

Podjetje Thesaurus d.o.o. kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).  Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi: http://ec.europa.eu/odr.

 

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.


Zasebnost
Splošni pogoji spletne trgovine Thesaurus d.o.o. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Uporabnik z izvedeno registracijo dovoljuje podjetju Thesaurus d.o.o. zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese ob registraciji. Podatke, ki jih boste posredovali, zbiramo izključno za interne potrebe in potrebe izvedbe plačila. Vsi podatki, navedeni pri registraciji, so namenjeni izključno poslovanju podjetja Thesaurus d.o.o. in jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi.

Odpadna električna in elektronska oprema ( EEO)

je zaradi svoje sestave in vsebnosti nevarnih sestavin posebna vrsta odpadkov, zato jo je potrebno ločevati od ostalih odpadkov ter ustrezno obdelati in predelati. V ta namen vas obveščamo, da lahko vašo odsluženo električno in elektronsko opremo brezplačno oddate v zbiralnice družbe ZEOS d.o.o. , ki v našem imenu zagotavlja ustrezno ravnanje z OEEO. Vam najbljižjo in najustreznejšo lokacijo oddaje OEEO ter ostale informacije lahko najdete na povezavi www.zeos.si

Avtorska zaščita 

Lastnik in upravljalec te strani je podjetje Thesaurus d.o.o. Po spletni trgovini lahko svobodno brskate in kupujete po vaših željah. Gradiva, ki so prikazana na tej strani, lahko naložite z mreže v nekomercialne namene, to je izključno za vašo domačo osebno uporabo, pri tem pa ne smete na noben način spreminjati označb avtorskih pravic, blagovnih znamk in drugih obvestil o lastništvu, sicer boste za to civilnopravno in kazenskopravno odgovorni. Vsebine te strani ne smete kopirati, razmnoževati, poobjavljati, nalagati na mrežo, razpošiljati po pošti, posredovati ali na drug način razširjati v javne ali komercialne namene brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja Thesaurus d.o.o. kar velja tako za besedilo, kakor tudi za slike, druge grafične elemente in avdio ter video vsebine.  

Pravni pouk

Z uporabo spletne trgovine Thesaurus.si izrazite svoje poznavanje navedenih pogojev in strinjanje z njimi. 

Osebna izkaznica

Thesaurus d.o.o.
Stanežiče 95
1210 Ljubljana-Šentvid

tel.: + 386 31 581 155
fax: + 386 1 516 11 46
GSM: + 386 31 581 155
e-mail: info@thesaurus.si

Identifikacijska št. za DDV: SI38015455 (podjetje je zavezanec za DDV)
Matična št.: 592569
TRR: 02222-0012245237 odprt pri NLB

Vpisan v sodni in poslovni register:

Okrož. sod. v Ljubljani, vložna številka 1/16565/00,

Osnovni kapital 14.605 Eur.

 
Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih
© 2022 Thesaurus d.o.o. | Izdelava strani: NET Design / BE-EL