thesaurus
 

SPLOŠNI POGOJI

Pred uporabo strani morate pazljivo prebrati navedene pogoje uporabe. Z uporabo te spletne strani se z navedenimi pogoji strinjate. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate.
Thesaurus d.o.o.  ne odgovarja za vsebino katerekoli zunanje ali druge strani, ki je na kakršenkoli način z njo povezana. Pri vseh vaših povezavah z drugimi spletnimi stranmi ali mesti nosite celotno tveganje in odgovornost sami.
Thesaurus d.o.o. ima pravico spremeniti splošne pogoje uporabe s posodobitvijo te objave. Tovrstne spremembe pogojev so za vas zavezujoče.
Vse navedene cene so v EUR in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost) in veljajo na dan naročila.
Ponudba blaga, ki je objavljena v naši spletni trgovini velja do objave preklica ponudbe oz. do odprodaje zalog.

Prodajalec se na svojih spletnih straneh po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti pravilne in ažurne podatke. Kljub temu lahko pride pri vnosu podatkov do neželenih napak, ali pa se po vnosu posameznega izdelka lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo, preden jih prodajalec uspe ažurirati. Če prodajalec ugotovi, da so podatki na spletni strani pomotoma oziroma nehote napačni, si pridržuje pravico, da izdelka pod temi pogoji ne proda (očitna napaka). O tem bo prodajalec kupca obvestil, mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

POSTOPEK NAKUPA

Izbira izdelka
Vsak artikel je predstavljen s sliko, opisom in ceno. Ko se odločite za nakup enega izmed njih, kliknete "V KOŠARICO".

Nakupovalna košarica
V nakupovalni košarici so zbrani podatki o vašem naročilu (izbrani izdelki, njihova količina in cena). V pregledu košarice lahko spreminjate količino izdelkov ali izbrane izdelke odstranite iz košarice.

Registracija za fizične osebe
Ko želite dokončati nakup v košarici, kliknete "NA BLAGAJNO". Če ste se že registrirali v naš sistem, potem se prijavite z vnosom vašega elektronskega naslov in gesla, ki ste ga vnesli ob prvi registraciji. Če se še niste registrirali, potem morate izpolniti obrazec za registracijo.

Registracija za pravne osebe
Registracija za pravne osebe poteka enako kot pri fizičnih osebah, le da pri opombah prosimo vnesite vašo davčno številko.

Izbor načina plačila
Po predračunu: iz seznama izberete plačilo po predračunu. Za vas se kreira predračun s potrebnimi podatki za izvedbo plačila. Predračun boste prejeli na vaš elektronski naslov.

Po povzetju: Plačilo storitev opravite ob prevzemu izbranih izdelkov.

Potrdilo o nakupu
Na vaš e-naslov boste prejeli potrdilo o nakupu, izdelke pa bomo skupaj z računom dostavili na izbrane naslove. V primeru, da želite dodatne informacije v zvezi z vašim nakupom, se sklicujte na referenčno številko naročila, ki jo najdete v prejetem potrdilu o nakupu.

Dostava
Thesaurus d.o.o. si bo prizadeval, da bo kupec prejel pošiljko v čim krajšem času. Po oddaji vašega naročila boste po elektronski pošti prejeli potrditev naročila s seznamom naročenega blaga. V potrditvi naročila bosta navedena tudi telefonska številka in naslov elektronske pošte, na katera se lahko obrnete, če boste imeli kakršnakoli vprašanja v zvezi z vašim naročilom. Ta dokument bo vseboval tudi številko vašega naročila.

Stroški dostave
Po posredovanju vašega naročila se ceni prištejejo stroški pošiljanja blaga. Natančen znesek vrednosti poštnine se izpiše pred potrditvijo naročila.

Reklamacije
V primeru reklamacije nas o tem pisno obvestite v osmih (8) dneh od prevzema pošiljke na naslov: Thesaurus d.o.o., Stanežiče 95, 1210 Ljubljana-Šentvid ali nas kontaktirajte po elektronski pošti na naslov info@thesaurus.si.

Reševanje reklamacij bo potekalo v skladu z določili Obligacijskega zakonika in Zakona o varstvu potrošnikov.

(a) Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razloga v štirinajstih (14) dneh odstopi od pogodbe.

(b) Odstopni rok poteče v 14 dneh od dneva, ko Potrošnik  pridobi fizično posest na prvem Izdelku (oziroma paketu) posameznega naročila (tak dan »Dan prejema«, štirinajstdnevno obdobje pa »Odstopni rok«). Če Družba Izdelek pošlje z navadno poštno pošiljko, se šteje, da je Odstopni rok začel teči četrti Delovni dan po dnevu oddaje pošiljke z Izdelkom na pošto.

(c) Svojo odstopno pravico Potrošnik lahko uveljavi tako, da Družbo z jasno in nedvoumno izjavo (npr. pismom, poslanim po pošti, faksu, z elektronskim sporočilom ipd.) obvesti o svoji odločitvi, da odstopa od pogodbe.

Potrošnik Družbi posreduje na naslednji način:

(i) po elektronski pošti na naslov: info@thesaurus.si

(ii) po pošti na naslov: Thesaurus d.o.o., Stanežiče 95, 1210 Ljubljana - Šentvid.

(d) Šteje se, da je Potrošnik odstopil od pogodbe v Odstopnem roku, če Potrošnik svojo izjavo o odstopu od pogodbe pošlje Družbi pred iztekom Odstopnega roka. Glede na to, da mora v primeru spora Potrošnik dokazati, da je Družbo pravočasno obvestil o svojem odstopu od pogodbe, vam svetujemo, da v primeru, da nas boste o svojem odstopu obvestili po pošti, izjavo o odstopu pošljete s priporočeno pošiljko.

(e) Šteje se, da je Potrošnik Družbo obvestil o odstopu od pogodbe, če Potrošnik vrne Izdelek Družbi pred iztekom Odstopnega roka.

(i) Potrošnik je dolžan Izdelke, glede katerih je odstopil od pogodbe, vrniti Družbi brez odlašanja, v vsakem primeru pa ne kasneje kot v roku štirinajstih (14) dni od dneva, ko je Potrošnik Družbi poslal svojo izjavo o odstopu od pogodbe. Potrošnik mora vrniti Izdelke, glede katerih je odstopil od pogodbe, nepoškodovane, v originalni embalaži in nespremenjeni količini, razen če so bili Izdelki uničeni, poškodovani, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala iz razlogov zunaj Potrošnikovega vpliva. Potrošnik je dolžan Izdelke vrniti na naslov: Thesaurus d.o.o., Stanežiče 95, 1210 Ljubljana - Šentvid.

(f) Neposredne stroške vračila Izdelkov nosi Potrošnik.

(g) Ne glede na določbo prejšnje točke Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, niti Družba ne bo sprejela vračila Izdelkov, če so na izdelkih kakršnikoli vidni znaki uporabe, zlasti, če je pečatnik (npr. originalna nalepka) na embalaži na kakršenkoli način poškodovan ali uničen.

(h) V naslednjih primerih Družba Potrošniku priznava pravico odstopiti od pogodbe, vendar pa bo Družba Potrošniku obračunala kakršnokoli razliko v vrednosti Izdelka:

(i) če je embalaža odprta ali poškodovana,

(ii) če je pri vračilu izdelka Potrošnik nepravilno in/ali neprimerno pripravil oziroma zaščitil Izdelek za prevoz ter bi zaradi takšne nepravilne zaščite lahko prišlo do poškodbe Izdelka in/ali njegove embalaže, in/ali

(iii) če je Izdelek poškodovan zaradi Potrošnikovega nepravilnega in/ali neprimernega ravnanja z njim.

Potrošnik bo Družbi povrnil škodo zaradi zmanjšanja vrednosti Izdelka na podlagi te točke 8.1(h) v roku, ki ga bo v svojem pisnem zahtevku Potrošniku določila Družba, ta rok pa v nobenem primeru ne bo krajši od osmih (8) dni od dneva Potrošnikovega prejema zahtevka.

Zasebnost
Splošni pogoji spletne trgovine Thesaurus d.o.o. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Uporabnik z izvedeno registracijo dovoljuje podjetju Thesaurus d.o.o. zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese ob registraciji. Podatke, ki jih boste posredovali, zbiramo izključno za interne potrebe in potrebe izvedbe plačila. Vsi podatki, navedeni pri registraciji, so namenjeni izključno poslovanju podjetja Thesaurus d.o.o. in jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi.

Odpadna električna in elektronska oprema ( EEO)

je zaradi svoje sestave in vsebnosti nevarnih sestavin posebna vrsta odpadkov, zato jo je potrebno ločevati od ostalih odpadkov ter ustrezno obdelati in predelati. V ta namen vas obveščamo, da lahko vašo odsluženo električno in elektronsko opremo brezplačno oddate v zbiralnice družbe ZEOS d.o.o. , ki v našem imenu zagotavlja ustrezno ravnanje z OEEO. Vam najbljižjo in najustreznejšo lokacijo oddaje OEEO ter ostale informacije lahko najdete na povezavi www.zeos.si

 

Osebna izkaznica

Thesaurus d.o.o.
Stanežiče 95
1210 Ljubljana-Šentvid

tel.: + 386 31 581 155
fax: + 386 1 516 11 46
GSM: + 386 31 581 155
e-mail: info@thesaurus.si

Identifikacijska št. za DDV: SI38015455
Matična št.: 592569
TRR: 02222-0012245237 odprt pri NLB

 
Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih
© 2020 Thesaurus d.o.o. | Izdelava strani: NET Design / BE-EL